Godhet Modum

Godhet Modum

Velkommen til å bli med på Godhetsfestivalen 2023!

 

ÅretsGodhetsfestival er den 6. i rekken, og arrangeres 08.-10.mai mellom klokken 17og 21.

Dette er festivalen for deg som vil sette av noen timer for å gjøre noe hyggelig for andre, og det er festivalen for deg som trenger litt hjelp.

·        Er det noe du trenger litt hjelp til eller med?

·        Har du noen timer å avse en av disse kveldene, og vil være med å gjøre en forskjell for andre?

·        Kjenner du noen som kunne ha godt av å få litt praktisk hjelp, bli bedt med ut på «Blåtur» eller få besøk med kaffe, boller og en god prat?

 

I så fall vil vi gjerne høre fra deg! Frist: før 1.mai.

Eksempler på oppdrag, kan være hagearbeid, handling, besøk med kaffe og boller, bortkjøring av søppel, enkle snekkerarbeider, planting, rydding, vask av leilighet/hus og mindremalejobber.

Vi håper også å få til en hyggelig kveld for bygda sine flykninger.

De første fem årene har vi kunnet tilby gratis bilvask ved vaskehallen på Tangen i Vikersund. Også i år forsøker vi å få til dette.

Noen fakta om Godhetsfestivalen:

Arrangør er Modum Menighet. Vi er alltid minst to som drar på oppdrag sammen. Godhetsfestivalen er ikke misjonering, dette er godhet for godhetens skyld!

Vi setter stor pris på et flerårig samarbeid med Flyktningetjenesten, Mestringsenheten, Barnevernet og Kreftkoordinator.

 

Her er noen tilbakemeldinger fra mennesker som mottok litt hjelp i fjor:

«Takk for at dere har minnet meg på at vi er der for hverandre.»

 

«Er så utrolig glad for alt dere har gjort for meg. Jeg greier ikke finne ord på hvor mye jeg setter pris på det dere gjør for meg og andre.»

 

«Nå vet jeg ikke hvordan jeg kan få takket – men her har vi virkelig sett Godhet satt i system. Jeg har fått en nydelig plen og mye mer, dere skulle bare SETT hvor fint det ble etter at teamet deres var i sving. Dessuten skulle dere bare HØRT hvor liketil og greit de ordna opp med tunge spadetak, skruer i vegg og ikke minst en trillebår som kunne sette grå hår i hodet på hvem som helst!»

 

«Hurra for NN som bidro under Godhetsfestivalen. De gjorde en kjempeinnsats! Vi fikk godhjelp, inspirasjon og motivasjon. Nå skal vi klare resten selv og det var kjempeflott å få hjelp fra dere.»

 

«Det var så mye som skulle gjøres her, at jeg ikke visste hvor jeg skulle begynne. Nå hardere hjulpet meg med å komme i gang, og jeg har fått ny tro på at jeg kan klarefortsettelsen selv.»

 

Eller den ukrainske flyktningen som gikk inn i kirkerommet i forbindelse med pølsefesten, for å tenne et lys. Hun kikket på orgelet, og sa: «Jeg skulle gitt nesten hva som helst for å høre det spille. Å tenne et lys eller lytte til musikk er et eget språk.»

 

Eller han som fikk vasket bilen sin gratis i Vikersund: «Er det kjærka som står bak dette? Kult!!»

 

Mottoet til Godhetsfestivalen er: «Små ting gjort i kjærlighet vil forandre verden!»

 

Har du spørsmål, eller vil melde deg til tjeneste/melde inn behov for hjelp, kan du ta kontakt med en av oss:

Åse-Berit Hoffart:            46 78 73 07  

Britt Dahl:                           9010 93 32

Stine Buxrud:                     92 61 98 05

Modum kirkekontor:     32 78 32 30