Godhetsuka

Ønsker du å bli inspirert eller starte opp Godhet på ditt hjemsted?

Velg ett eller flere av følgende punkter:


1. NFG ( Nasjonal Forum for Godhet)

NFG er et forum for å inspirere til Godhet, stille spørsmål og å dele gode ideer. NFG gjennomføres månedlig på Zoom og er åpent for alle interesserte.

Datoer

mandager 19.30-20.30

2024:

 1. juni

Samme link hver gang: https://us02web.zoom.us/j/2601119505 (Meeting ID: 260 111 9505)

2. Godhetseffekten

Godhetseffekten er en bok skrevet av IMI-kirkens hovedpastor Egil Elling Ellingsen (2019) som inneholder mye inspirerende stoff basert på erfaringene IMI-kirken har gjort seg gjennom årene med fokus på Godhet. Godhetseffekten har også et samtaleopplegg knyttet til hvert kapittel i boka, og kan med fordel brukes som et studieopplegg både for de som ønsker å legge til rette for Godhetsuke, men også for andre som er interessert i dette temaet.  

3. Godhetspakken

Godhetspakken består av en samling praktiske hjelpemidler som kan brukes i oppstart og gjennomføring av en Godhetsuke, blant annet forslag til årshjul. Godhetspakken inneholder i tillegg materiell som kan anvendes i løpet av hele året dersom laget/foreningen ønsker å ha et kontinuerlig fokus på godhet for å kunne etablere en godhetskultur i miljøet. Godhetspakken kan kjøpes for kr 3000 hos GodhetNorge ved å ta kontakt med daglig leder på mail godhet@godhet.no

4. Inspirasjonssamlinger

GodhetNorge  bidrar gjerne på inspirasjonssamlinger via nett eller fysiske samlinger. Ta kontakt på mail godhet@godhet.no
for nærmere avtale

Hva kan jeg gjøre for å få i gang en godhetskultur?

 • Smil :-)
 • Tilby hjelp
 • Hent en kaffe/te kopp til de du jobber med
 • Anerkjenn din leder/lærer
 • Vær takknemlig! Vi har så mye å være takknemlig for. Takk for; familie, venner, naboer, arbeidskollega, skole/studie venner, godt land å bo i, jobb, naturen, årstidene, god mat....
 • Si til noen at du setter pris på de
 • Gi noen en klem
 • Inviter noen på middag
 • Gi en gave til noen
 • Gi til et veldedig formål/noen som har det stramt økonomisk
 • Just do it! Bare gjør det!

Godhet har vist oss at vi kan få kontakt med og hjelpe mennesker som vi ikke kjente fra før. Vi får erfare gleden av å gi og møte takknemlighet og forbauselse over at vi vil hjelpe. Menighetsfellesskapet har blitt styrket av at vi sammen har hjulpet mennesker.

Martin Olsen, Bergen

Å arrangere Godhet har skapt en praktisk godhetskultur i menigheten vår! GodhetNorge har gjort det veldig enkelt for oss – vi har fått alt materiell vi trenger og får del i erfaringer fra andre steder gjennom flere år!

Bård Boye,  Jørpeland

Godhet har hatt en stor betydning for Tønsberg Frikirke og har gitt oss et redskap til å bety noe for byen vår på en helt konkret måte. Vi har erfart at menigheten stiller mannsterke opp og at velsignelsen tilbake på fellesskapet er stor. Vi har også sett de gode ringvirkningene i Tønsberg. Mange bedrifter har bidratt inn i Godhet Tønsberg fordi de ønsker å være med å gi godhet videre. Dette i tillegg til de mange vitnesbyrdene fra enkeltmennesker om hva Godhet har betydd, gjør at vi virkelig kan slutte oss til utsagnet «små ting gjort i kjærlighet forandrer verden.

Morten Edvardsen, Tønsberg

Takk! Du må bekrefte e-postadressen din ved å klikke på linken i e-posten du nå skal ha fått for å fullføre registreringen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.